Vaarwel zomer, leve de herfst en winter. Tijd voor een nieuwe release, tijd voor “Winter ‘19”.

Elk jaar brengt Salesforce 3 updates naar het platform. Na de “Spring 18”, “Summer 18” is er binnenkort de Winter ‘19 update.

Als Customer Success Manager zorg ik ervoor dat u en uw gebruikers op een efficiënte manier de mogelijkheden van Salesforce maximaal kunnen benutten.
Daarom licht ik graag even in deze blogpost mijn 5 favoriete nieuwe features toe.

Groeten en succes!

Stijn

--

Stijn Zeebroek

Salesforce.com Customer Success Manager
stijn.zeebroek@cloudinnovation.be | +32 473 89 43 45 | 

Wil u weten wat deze nieuwe features kunnen betekenen voor uw organisatie? Boek vandaag nog een afspraak met mij: https://calendly.com/stijn-zeebroek

1) Lijsten zijn nu nog slimmer en beter geworden.

Ik stop het niet onder stoelen of banken, ‘lijstweergaves’ is mijn favoriete functionaliteit binnen Salesforce. Ze helpen om op een snelle manier toegang te krijgen tot gegevens die belangrijk voor u zijn. U kan zelf lijsten personaliseren en aanmaken.

De nieuwe release brengt 2 extra functionaliteiten voor lijsten: Je kan vanaf heden rechtstreeks zoeken in een lijstweergave en je kan een lijstweergave delen met een beperkt aantal gebruikers. (bvb enkel uw verkopers)

Oppotunity page with search bar highlighted

2) Bepaal zelf hoe uw data in Salesforce wordt weergegeven.

Beheer en personaliseer de gebruikersinterface van Lightning met ‘weergaveopties’. Kies een dichtere, meer compacte weergave van uw gegevens op het scherm waardoor u nog meer informatie zichtbaar hebt zonder te hoeven scrollen. De compacte weergave kan voor heel uw organisatie geactiveerd worden. De gebruiker kan zelf beslissen of hij de compacte weergave wenst te gebruiken of de standaard verkiest.

Compact view


3) Ontdek in Salesforce of uw contactpersoon de e-mail heeft geopend die u vanuit Salesforce heeft verzonden.

Stuurt u net als ik vaak e-mails rechtstreeks vanuit Salesforce? Wanneer u een e-mail vanuit Salesforce verstuurt dan is deze rechtstreeks aan uw dossiers gelinkt. Makkelijk, toch?
Met de nieuwe release van Salesforce kan u nagaan of de verzonden e-mail werd geopend door de geadresseerde. Dit kan vanop de gerelateerde activiteiten lijst of vanop de e-mail detailpagina.

 

4) Analyseer nog sneller uw rapporten.

U zal de mogelijkheid hebben om vanop een rapport weergavescherm nog dieper uw rapport te analyseren door extra groeperingen in te stellen zonder uw rapport te hoeven aanpassen.

Een voorbeeld? U hebt een rapport met alle openstaande opportuniteiten per verkoper. U wil in dit rapport snel kunnen zien welke opportuniteiten er nog openstaan voor een bepaalde verkoper? Met de ‘drill down’ functionaliteit zal u dit zeer eenvoudig kunnen.

Drill down feature in Lightning Reports Builder

 

5) Snel een rapport terugvinden is kinderspel geworden.

Op het tabblad Rapporten en het tabblad Dashboards kunt u rechtstreeks een rapport opzoeken zonder daarvoor de algemene zoekfunctie te moeten gebruiken. Wil u in alle folders zoeken, of specifiek in 1 bepaalde folder? Het kan beiden!

 

Wenst u meer details over deze nieuwe features? Benieuwd naar alle andere?
https://releasenotes.docs.salesforce.com/en-us/winter19/release-notes/salesforce_release_notes.htm

 

Tags