Doordat technologische ontwikkelen elkaar opvolgen met de snelheid van het Internet, volstaan de traditionele opleidingen niet meer. Training moet tegenwoordig ook on-demand zijn, waar en wanneer men het wenst. Heb je enkele minuten tijd terwijl je wacht op de trein of onderweg bent naar het werk? Blaze a trail!

Salesforce lanceerde op Dreamforce 2017 het nieuwe leerplatform, myTrailhead. Dit is zowel een aanvulling als een verrijking van het bestaande Trailhead-platform. Op myTrailhead bouw je je eigen trails, in je eigen branding terwijl je profiteert van alle bestaande Trailhead features.

Wil je zelf aan de slag gaan met Trailhead? Kom in deze blogpost te weten hoe je er aan begint!

Dit alles gebeurt op dezelfde interactieve manier op een gegamificeerd platform. Dit verlaagt de drempel en bevordert de betrokkenheid bij de gebruiker. Het success van Trailhead is ondertussen al bewezen door de meer dan 2,5 miljoen trailblazers. Hoe ver breiden we deze community uit met myTrailhead?

Trailblazers zijn mensen die gepassioneerd zijn om bij te leren en op die manier hun carrière naar een hoger niveau tillen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. MyTrailhead is meer dan enkel een Salesforce training. Is het een uitdaging om binnen het bedrijf alle neuzen in dezelfde richting te krijgen? Komen er steeds meer mensen aan boord die ad hoc opgeleid moeten worden en natuurlijk dezelfde boodschap over uw bedrijf, producten en diensten moeten kunnen brengen? Bedrijven kunnen nu aangepaste content maken voor werknemers. Creëer zelf badges en een Trailmix om iedere werknemer te scholen. Op die manier zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste kennis hebben om uw corporate identity te ondersteunen.

Zet vandaag nog koers naar het ultieme customer success! Het zal zowel helpen bij het verhogen van de Salesforce adoptie als bij het bevorderen van de bedrijfsvoering in het algemeen.

 

Hoe werkt het?

We onderscheiden 5 pijlers die samen het nieuwe myTrailhead platform vormen. Enkele van deze bestaan reeds maar zullen uitgebreid worden om ook alle custom content te ondersteunen.

 

Trail Maker

Met deze tool werk je zelf je eigen trails en modules uit. Je kunt je eigen branding implementeren en verder selecteer je de volgende eigenschappen van je trail:

  • Public/Internal
  • Level
  • Products
  • Roles
  • Tags

Aan de laatste 3 eigenschappen kun je zelf waardes toevoegen. Bij Tags geef je aan hoeveel punten je via deze trail verdient op de verschillende skills. Op deze manier geeft Salesforce ook voor een stukje prijs, hoe Trailhead het taartdiagram van je verschillende skills samenstelt!

Verder kun je aan de slag om je eigen trail te schrijven aan de hand van the Trailhead way. Salesforce brengt zelf een best practice aan, over de manier waarop deze trails best geschreven worden. De content moet op een leuke, vriendelijke, positieve en kort maar krachtige manier bij de gebruiker terecht komen. Af en toe een grapje en wat leuke foto’s of video's zijn hierbij ook niet ongepast.

De manier waarop de content aan de gebruiker aangebracht wordt, is uiteraard belangrijk. Maar het ganse verhaal valt of staat natuurlijk met de kwaliteit van de informatie in de trails. Het is erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het maken van goede trails die afgewerkt zijn met de nodige finesse. Kwaliteit boven kwantiteit! Om te toetsen of de trail volledig is begrepen, wordt op het einde afgesloten met een quiz.

Trail Mixer

Met de Trail Mixer maak je je eigen Trailmixes, zoals je deze nu al kent. Hieraan wordt toegevoegd dat je alle custom trails en standaard trails, modules, projecten en superbadges met elkaar kunt mixen. Op deze manier stel je zelf aangepaste leertrajecten samen.

Trail Checker

Met de Trail Checker kan een peer assessment gekoppeld worden aan een challenge. Gebruikers kunnen aangesteld worden om de challenges van collega’s te reviewen, als deze niet zomaar aan de hand van een Quiz kunnen beoordeeld worden. Voor bepaalde challenges kan het nodig zijn dat er een document, een foto of video moet gemaakt worden om te beoordelen. Een voorbeeld: de sales manager beoordeelt een role-play video van een nieuwe verkoper die de producten introduceert aan een prospect. 

Zolang Einstein, de artificiële intelligentie van Salesforce, dit nog niet zelf kan beoordelen, kan een peer assessment een oplossing bieden.

Trail Tracker

Met deze leuke app wordt bijgehouden hoe goed de gebruikers scoren en welke badges deze al behaald hebben. Op deze manier blijft er een gezonde competitie om de nr. 1 Salesforce Ranger te worden binnen de organisatie! Deze app is reeds beschikbaar en zal in de toekomst de myTrailhead trails ondersteunen.

Trailhead Profile

Op het profiel van de gebruikers is te zien welke badges ze al behaald hebben en hoeveel punten er gescoord zijn. Zo kunnen de expertise en skills van een gebruiker snel worden nagegaan. Dit profiel toont zowel de standaard salesforce badges als de custom badges die verdiend zijn via myTrailhead.

Deze manier van gamification spoort gebruikers ook aan om aan het trailblazen te slaan en te pronken met hun verdiende badges.

 

Timing & prijs

Dit klinkt allemaal zeer aantrekkelijk maar wanneer kunnen we dit nu verwachten en welk prijskaartje hangt eraan vast?

Op Dreamforce 2017 werd aangekondigd dat myTrailhead in de 2e helft van 2018 algemeen beschikbaar zal zijn. MyTrailhead zal ook aangeboden worden in een pilot programma, hiervoor zal je je binnenkort kunnen inschrijven zodat je een voorproef kan krijgen. Bij de volledige release zal ook de prijs worden meegedeeld.

 

Meer weten

Onder het motto "practice what you preach" is er uiteraard een trailmix beschikbaar om hier meer over te weten te komen. Hierbij verzamelt Salesforce zelf alle documentatie die nu voorhanden is over myTrailhead. Je kunt deze hier terugvinden.

 

Resources: