Even voorstellen

Mijn naam is Louise Simaey en ik ben een masterstudente Handelswetenschappen. In het kader van mijn opleiding heb ik de kans gekregen om 11 weken stage te lopen. Via via ben ik bij Cloud Innovation terecht gekomen. Na mijn sollicitatiegesprek met CEO Sven Peleman was mijn stageplaats een feit!

 

Afbeeldingsresultaat voor salesforce astro shy

Op maandag 12 maart vertrok ik met een klein hartje naar Cloud Innovation. Mijn eerste stagedag… Spannend! Volgens mijn stagementor Siegbert kon het bedrijf wel wat vrouwelijke input gebruiken. Bij het binnenkomen werd meteen duidelijk dat de IT-sector nog altijd een mannenwereld is. We zijn met 2 stagiaires bij Cloud Innovation. Charlotte zal meer instaan voor de technische aspecten terwijl ik mij eerder zal focussen op de marketing van Cloud Innovation. Op dag 1 hadden ze al een verrassing voor ons in petto. Op 12 april vindt de Salesforce World Tour plaats in Amsterdam. Dit evenement bevat heel wat product keynotes, customer success stories én ook de mogelijkheid om een hands-on experience te krijgen van alle Salesforce producten. Een unieke ervaring dus! Indien je meer wil lezen over de Salesforce World Tour, neem dan zeker een kijkje op deze website of bekijk de highlights van de vorige editie in Amsterdam. 

De collega’s zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Wat het makkelijk maakt om elkaar aan te spreken als we vragen hebben. Verder is er een leuke sfeer! Over de middag lunchen we allemaal gezellig samen. Over de locatie hoor je ons zeker ook niet klagen. De kantoren van Cloud Innovation bevinden zich in het MeetDistrict van de Ghelamco Arena. Een unieke setting om dagelijks aan de slag te gaan!

 

Afbeeldingsresultaat voor astro salesforce

Ter voorbereiding van mijn stage had ik de opdracht gekregen om een aantal zaken online te bekijken aan de hand van Trailhead. Trailhead is het online leerplatform van Salesforce.  Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Trailhead terecht om bepaalde kennis te verwerven of nog eens op te frissen. De interactieve opdrachten die voorzien zijn helpen om de theorie meteen om te zetten in de praktijk. Op een speelse manier kun je punten en badges verzamelen. Neem zeker ook eens een kijkje naar de blogpost van mijn collega, Nathan Slabinck Trailhead - Salesforce leren wordt kinderspel. Gedurende de eerste week heb ik verder Salesforce leren kennen via Trailhead. Wil je ook eens een kijkje nemen?

 

Gerelateerde afbeelding

Het is nog maar week 2 van mijn stage en ik word al bij diverse projecten betrokken. Samen met Charlotte mag ik een nieuwe applicatie ontwikkelen die dan later binnen Cloud Innovation zal gebruikt worden voor het inboeken van verlof. De collega’s zijn enorm geïnteresseerd in onze vooruitgang bij de ontwikkeling. Dat stimuleert ons alleen maar om het nog beter te doen! Daarnaast heb ik van mijn stagementor ook de opdracht gekregen om de nieuwe producten van Cloud Innovation te positioneren. Om inzicht te krijgen in de functies die de producten te bieden hebben, heb ik een aantal demo’s gevolgd bij enkele collega’s. Binnenkort zal je de nieuwe producten op de website kunnen vinden. Houd dus zeker onze website in het oog! Je kunt alvast een kijkje nemen naar Event360 en Visit360, de cloud applicaties van Cloud Innovation.

 

Heb je interesse in een stage of een job bij Cloud Innovation? Stuur dan zeker je cv en motivatie naar jobs@cloudinnovation.be.

 

Afbeeldingsresultaat voor astro salesforce

Hoe meer ik vertrouwd geraak met Salesforce, hoe groter ik de toegevoegde waarde vind voor bedrijven. Cloudtechnologie en AI helpen om een totaalbeeld van klanten te geven. Er moet gestreefd worden naar een 360 graden zicht op de klant. Salesforce biedt cloudgebaseerde applicaties voor sales, services, marketing en meer. De meeste bedrijven hebben wel een CRM systeem maar Salesforce heeft een uniek voordeel namelijk: de verschillende oplossingen die het Salesforce platform aanbiedt zijn volledig geïntegreerd met elkaar. Daarnaast heb je geen IT-experts nodig: je logt gewoon in en kunt direct op een totaal nieuwe manier contact leggen met klanten.

Het is niet voor niets dat Salesforce.com vorig jaar uitgeroepen is als #1 World’s Most Innovative Company. In 2016 stond Tesla Motors nog op nummer 1.

 

Gerelateerde afbeelding

De eerste weken zitten erop, wat een verschil met het studentenleven. Als ik mijn vriendinnen hoor en ik vraag hen hoe het is, dan is het niet goed of slecht, maar tegenwoordig druk. Geen tijd om af te spreken in de week maar dat maken we goed in het weekend. Moe maar spannend.  Het leven van een werkende mens zeker  ;).

Voor de komende 11 weken ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de blog dus je zal zeker nog van mij horen.

Hopelijk tot dan!

Louise