“Is er nog iets dat ik kan doen voor jou?” is een zin die Siegbert, mijn stagementor, iets minder zal te horen krijgen in de nabije toekomst. Inderdaad, mijn stage loopt nu, na 11 fantastische weken, af. 

En dat woord ‘fantastisch’ is niet zomaar gekozen. “Maar Nathan, het kan toch niet dat alles perfect verlopen is” hoor ik je denken. Wel, ik heb tijdens de voorbereiding van deze blogpost stilgestaan bij hoe ik mijn stage ervaren heb en hoe ik dat het best zou kunnen beschrijven. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om alles onder te brengen in 4 aspecten die ervoor zorgen dat het woord ‘fantastisch’ hier echt wel op zijn plaats is:

SWOT

 

De collega's

Hier zou ik kunnen schrijven over de verschillende vaardigheden en expertises van mijn collega’s. Over het feit dat ze door hun verschillende achtergronden (sales, marketing, development, etc.) ongelooflijk veel invalshoeken hebben om een uitdaging aan te gaan. Of dat ze zo begaan zijn met de klanten dat er zelfs een Customer Success filosofie heerst op kantoor.

Al deze zaken zijn absoluut van toepassing, maar hetgeen écht een indruk nagelaten heeft op mij is iets wat de meeste mensen vanzelfsprekend beschouwen. Ik heb het over hun openheid van mijn collega’s, hun aanspreekbaarheid, hun begaanheid.
 

Openhuid, aanspreekbaarheid, begaanheid

De eerste week, je bent een nieuwkomer, je kent niemand, het zal wel even duren voor je je in de groep kan inwerken. Dat is allesbehalve de beschrijving van hoe het mij vergaan is. Vanaf dag 1 kwam iedereen zich voorstellen, werden er mopjes gemaakt en werd ik betrokken in verschillende gesprekken. In de daaropvolgende weken heb ik met de meeste van mijn collega’s gesprekken gehad over hun hobby's, ambities en wat hen drijft in het leven. Hierdoor werd samenwerken een plezier. Als ik vragen had kon ik deze aan de groep voorleggen en was er altijd wel iemand die mij te woord stond.

Deze openheid is echt wel typerend voor Cloud Innovation. Iedereen was bereikbaar en aanspreekbaar.

Tip: Als ik je één tip kan geven, dan is het dat je met vragen of ideeën altijd terecht kan bij een van mijn collega’s.

Teambuilding

Via deze groepsfoto, die genomen werd op de meest recente teambuilding activiteit sinds publicatie, komen we bij het volgende aspect...

Plezier

Het klinkt als een cliché, maar dat maakt het daarom niet minder waar. Plezier is een vaste waarde binnen Cloud Innovation. Tijdens mijn stage ben ik met een aantal projecten in aanraking gekomen, zowel grote als kleinere. Wat mij opviel is dat er naast de nodige professionaliteit altijd aandacht besteed wordt aan hoe het werk zo aangenaam mogelijk kan gemaakt worden. Gaande van broodjes die voorzien worden tijdens meetings, een inspirerende omgeving voor brainstormsessies, leuke afterwork activiteiten tot boterkoeken op vrijdag.

Ohana

Het is in feite goed te vergelijken met de Salesforce Ohana Cultuur. Hun aanpak van plezier is ook overal in terug te vinden.

 Zo leren ze je op een speelse manier kennis maken met het Salesforce platform via Trailhead.

Tip: Wat is Trailhead precies? Lees hier onze blog!

 Verder lopen er op de evenementen van Salesforce verschillende mascottes rond en staat alles in het spel van ‘gamification’. Deze mascottes en merchandising vind je dan ook terug in het kantoor decor van Cloud Innovation.

 

WhatsApp Image 2017-05-22 at 13.41.52.jpg

Kortom, er wordt vanalles aan gedaan om ervoor te zorgen dat werken aangenaam wordt en dat merk je. Tijdens mijn stage heb ik veel gedaan, maar met tegenzin gaan werken was daar geen onderdeel van!

Samenwerking

Ik heb daarnet al vermeld dat samenwerken bij Cloud Innovation een plezier is. En dat meen ik ook echt. Ik zal dit aantonen aan de hand van 3 zeer concrete voorbeelden. Allow me to explain:

 

  1. Expertise: Op de projecten waaraan ik heb meegeholpen liepen we af en toe wel eens op een tijdelijk probleem. Zij het technisch, inhoudelijk of anders. De oplossing was meestal vrij eenvoudig: de vraag stellen aan de collega’s. Er is zeer veel kennis over het Salesforce platform aanwezig en er zijn al tal van projecten geweest waar gelijkaardige problemen voorkwamen. Er was dus meestal wel iemand die mij de juiste richting kon aangeven. En dat vind ik persoonlijk enorm veel waard!
  2. Duidelijke uitleg: In een vrij technische omgeving zoals de configuratie en implementatie van CRM systemen is het vrij makkelijk om verloren te lopen tussen moeilijke termen en complexe database structuren. Gelukkig zijn er collega’s die de gave hebben om dergelijke complexe zaken eenvoudig uit te leggen. Ook naar klanten toe is dit een zeer waardevol gegeven.
  3. Feedback: Als er iets alomtegenwoordig is bij Cloud Innovation, dan is het wel het wel feedback. Zo is er bijvoorbeeld elke maandag een meeting met het hele team waar iedereen de kans krijgt om te vertellen aan welke projecten ze werken en waar er zich eventueel problemen voordoen. Het hele team kan dan bijdragen om tot een oplossing te komen. Het is duidelijk de bedoeling dat er als team gewerkt wordt en dat er open communicatie heerst binnen dit team. 

Opportuniteiten

 Tenslotte komen we bij het aspect genaamd ‘opportuniteiten’. Dit is wat mij betreft het belangrijkste deel van mijn stagebeschrijving. Doorheen mijn stagetraject van 11 weken heb ik ongelooflijk veel kansen gekregen om mezelf verder te ontwikkelen en vooral om bij te leren.

Van de eerste tot de laatste week heb ik regelmatig de kans gekregen om gesprekken met klanten bij te wonen en te observeren. Gesprekken gaande van verkoop tot bedrijfsanalyse en zelfs trainingen. Ook het opstellen van demo’s en configureren van prototypen van Salesforce orgs en Communities waren bijzonder leerrijk. Ik had echt het gevoel dat ze in mijn kennis en opleiding aan het investeren waren. Hier ben ik enorm dankbaar voor, want ik ben mij ervan bewust dat dit niet op alle stages het geval is.

Als kers op de taart heb ik de mogelijkheid gekregen om naar hét Salesforce evenement van Europa te gaan: Salesforce World Tour: London! Hier heb ik mijn persoonlijke favoriet onder de mascottes in levende lijve ontmoet! Herken je hem?

sGzWpEbjbNCMeVHSFpQ8iu06PVyW-AmHQeBOrfFm082X2stG30NPNhRTo8PRRPKCRI-YfA=s2048.jpg

 

Conclusie

Na de 11 weken stage is het woord ‘fantastisch’ zeker op zijn plaats. Niet alleen bestaat Cloud Innovation uit een topteam, waar plezier en samenwerking hand in hand gaan, ze bieden ook kansen aan om door te groeien binnen de boeiende wereld van Salesforce.

 Met veel plezier kijk ik terug op mijn stage en alle onvergetelijke ervaringen die ik heb mogen opdoen!

 In de alom bekende woorden van Urbanus: tot in den draai! En wie weet zitten we binnenkort nog eens rond dezelfde tafel!

 PSsst! Heb je interesse is een stage of een job bij Cloud Innovation? Ik raad je met alle enthousiasme aan om simpelweg contact op te nemen en een gesprek aan te gaan!